Kørekort kategori B

 

Teoriundervisningen løber over ca. 10 undervisningsgange, én gang om ugen og varer ca. 2 timer og 15 min. ca. 7 - 13 dage efter opstart, skal du på manøvrebane. Det er på manøvrebanen, at vi skal lære bilen at kende. Vi skal på manøvrebane for, at vi bliver bedst mulig rustet til at færdes i trafikken.

 

Efterfølgende skal vi ud at kører på vej. Kørsel på vej er for mange elever, rigtig nervepirrende den første gang, men bare slap af, kørelæren har også pedaler ;-) Første gang vi kører på vej, vil kørslen naturligvis foregå på små veje med mindre udfordringer og med mindst mulig trafik. Herefter stiger niveauet selvfølgelig i takt med, at du lærer mere og mere i teori. Dvs. når man f.eks på et tidspunkt skal på motorvej, så har du forinden modtaget undervisning om motorvej, i teori.

 

I slutningen af forløbet, skal vi så på køretekniskanlæg. På køreteknisk anlæg lærer man hvordan man skal håndtere forskellige situationer, samt hvordan man skal køre på forskellige belægninger. Vi kører derfor både på tør og våd vej. Vi laver bremseøvelser, lærer at undvige forhindringer, dreje korrekt på rattet, hvis bilen glider og meget meget mere. Når dette er gjort og teoriundervisningen er færdig, vil vi bestille en teoriprøve. 

 

Når teoriprøven er bestået, vil vi bestille en køreprøve. Køreprøven bliver selvfølgelig først bestilt når, du som elev, er klar til det. 

Med et kørekort til kategori B, må du føre følgende køretøjer:

 

 

 

  • Personbil/Varebil op til 3500 kg. inkl. påhængsvogn op til 750kg, eller med en samlet totalvægt på 3500 kg

  • Lille og Stor knallert 

  • Traktor/Motorredskab

Loven sætter krav for, hvor meget undervisning man som minimum skal modtage. Det er det, som lovpakken indeholder.

 

-Man skal dog være opmærksom på, at det er de færreste der er 100% klar til at gå til prøve, efter  at have haft den lovpligtige undervisning. 

 

Landsgennemsnittet for kørelerktioner per elev, ligger i Danmark på 24 lektioner.  At tage kørekort er som med alt andet. Nogle skal øve sig få gange, hvor andre skal øve sig lidt mere, før de når deres mål.  

Klik       for at se mere.